Изпробвахме нашумялата рецепта за коледни орнаменти от канела и ябълково пюре и ето какво се получи – естествени и изключително ароматни орнаменти за елха, които могат да се ползват години наред!
Необходими са:
- 1 ч.ч. канела на прах
- 3/4 ч.ч. ябълково пюре (прави се като се сварят няколко ябълки на кубчета в малко вода и се пасират)
Замесете тесто. Ако се троши добавете още ябълково пюре. Ако е твърде влажно добавете канела. След като съседките се комбинират добре, увийте в стреч фолио и оставете в хладилника за минимум час.
Поръсете канела върху работната повърхност и разточете тестото с дебелина около половин сантиметър.
Изрежете фигурки с формички за курабийки и ги наредете в тава, предварително застлана с хартия за печене. Направете дупки за закачане с дървен шиш или сламка.
Печете във фурната на 80 – 90°С докато изсъхнат напълно, около 1 –2 часа.
След това използвайте в декорации по желание.
Коментари
Публикуване на коментар