Полезни помагала за умножение във втори клас

Болни и умножаващи – това е положението у нас. Четвърти ден с температура 38°С и жестока кашлица, но пък можем да се излегнем на балкона и да поумножаваме за разкош. Поне докато болестта ни позволи. 


Миналата година ползвахме същото умно домино, но за събиране до двайсет и у отново мога да потвърдя, че е прекрасен метод с игра да се затвърдява както събирането, така и умножението. 


Плочките са с три нива на трудност, отбелязани с черни точки върху тях, така че можете да използвате само първо ниво, докато детето достигне следващите нива.


Освен това има лесна система за проверяване, дори ако не присъства възрастен – при верен отговор съвпадат цветните полукръгове по края на плочките.



Друг начин, по който превземаме умножението е това много симпатично помагало, на което попаднах чрез реклама във Фейсбук и потвърждавам, че си заслужава парите заради целенасоченият и оригинален подход, както и улесненията и хитростите.


И последният ни коз в битката с умножението са тези кръгове, примери за които съм виждала много, но така и не намерих празни, за да си принтирам и се наложи да направя сама. 



Удобни са, нестандартни и приятни. Кое дете не обича да отваря капачета! Ако искате шаблона, пишете в коментарите.


А сега ни пожелайте успех, защото не е никак лесно да си на 9 и да трябва да умножаваш и делиш с температура...



Коментари