НадЕжко по света за Рождество Христово

 Всяка година търся поне по една нова книга на зимна или Рождественска тематика. И понеже ми се иска да възпитам Момчето в смирение и стремеж към себеразвитие много държа на живите книги.

Чували ли сте за „живи книги”? Според Шарлот Мейсън, британски педагог и автор на множество книги за образование, която създава този термин, живите книги са онези, чиито автори имат истински интерес към темата и пишат увлекателно, за разлика от един учебник, който дава безлична и фрагментирана информация по много теми.

Живите книги представят вдъхновяващи истории и герои, които вълнуват умовете на децата (а и на възрастните) и които подтикват читателя да приложи прочетеното в своя живот.

Днес ще ви разкажа за уникалните за България живи книги за таралежчето НадЕжко.



Ако искате да покажете на детето си истинския смисъл на празниците и да му разкажете за най-голямото чудо – Рождество Христово – изберете някоя от книгите (а защо не и всичките) на д-р Надежда Савова Григорова, културен антрополог, основател на Международния съвет на самодейните средища като световна мрежа от културни центрове, създател на първата Хлебна къща и координатор на международната дейност на Мрежата Хлебни къщи, консултант по културни политики (към ЮНЕСКО и други международни организации). Избрана е от сп. National Geographic за „Пътешественик с мисия” за 2012 г. 

Уникална по рода си и единствена в България, написана на език разбираем за деца – това е историята на таралежчето НадЕжко, разказана в поредица от осем книги (досега), изпъстрена с пътешествия, приятелства, исторически, културни и религиозни факти вплетени деликатно в приключенията, поднесени леко и достъпно, но с научна точност.

Не бих могла да ви опиша богатството на тази поредица, за мен тя е безценна. Благодаря от сърце на авторката, че пожела да я сподели с нас и така ни обогати с нови знания, преживявания и не на последно място – характерни рецепти от всяка страна, която посещават героите в книгите.

Можете да поръчате директно от:

❤️https://thegame.bakerswithoutborders.net/bg/books/

❤️на телефон 0878206031 

❤️или на имейл sofia@bread.bg

Всяка покупка подкрепя и социалната кауза на авторката да предлага хлебна терапия на деца и възрастни с увреждания и в неравностойно положение.




Коментари