Рисувайте камъчета за добро

Търсите забавен и лесен начин да научите децата си на доброта? Рисувайте камъчета заедно! А след това ги крийте на обществени места, за да зарадвате непознати. 

Не знаете откъде да започнете? Прочетете!

Какво общо има камъкът с добротата? 

Много, според Меган Мърфи от Масачузетс, САЩ, която случайно дава начало на движението Kindness Rocks, когато написва вдъхновяваща фраза върху камък и го оставя на плажа. Оттогава нейната идея за разпространение на доброта чрез изкуство продължава да привлича стотици хиляди последователи по света.

Идеята е, че когато някой открие такова камъче първо се свързва с посланието, което то носи.

След това се свързва с факта, че някъде има човек, който е положил усилия, за да зарадва напълно непознат без да поиска нищо в замяна.

Алтруистичен и изключително достъпен метод, с чиято помощ да покажем на децата в практиката как да дават. 

Как да започнете?

📌Включете се в единствената българска група за рисуване и криене на камъчета Камъче за теб. Там ще откриете много идеи за рисуване, ще получите съвети, ще срещнете хора, които мислят като вас, ще можете да покажете къде сте оставили камъче и най-вече, където бихте могли да разберете кой и кога е открил вашето камъче.

📌Съберете морски или речни гладки камъчета. Можете и да си купите от магазини като Praktiker.

📌Осигурете си акрилни маркери или бои.

📌Купете прозрачен спрей лак за камък.

Подробностите

1. Измийте и подсушете камъчето.

2. Нарисувайте нещо съвсем просто или много сложно. 

3. На гърба на камъчето напишете „Запази или скрий пак. Сподели снимка във Фб групата Камъче за теб.“ Добавете хаштага на групата BGrox.

4. Лакирайте камъчето от двете страни.

5. Излезте навън и дайте възможност на децата да разпръснат своите творби из квартала, в парка или на тротоара на път за училище – навсякъде, където камъчетата могат да бъдат намерени от някой друг!


Коментари