НадЕжко за Великден в Гърция

Не бъдете като магарето на Цветница.

Какво означава това ли? Ще разберете в „НадЕжко за Великден в Гърция“.

Ако има книга, която да ви помогне да обясните на детето си какво и защо прзнуваме на Великден, това е тя!

Уникална по рода си и единствената в България, написана на език разбираем за деца – историята на добрия НадЕжко, разказана засега в пет книги – изпъстрена с пътешествия, приятелства, исторически, културни и религиозни факти, вплетени деликатно в приключенията, поднесени леко и достъпно, но с научна точност.

Макар Момчето да е добре запознато с Евангелието, за него е истинско удоволствие да слуша „НадЕжко за Великден в Гърция“ и няма търпение за още и още, защото освен библейската история, авторката Надежда Савова–Григорова ни учи на доброта, трудолюбие, приятелство и смирение. В края на книгата, традиционно е поместена и една вкусна рецепта от Гърция, която да изпълните с децата! 

Д-р Надежда Савова–Григорова е културен антрополог, основател на Международния съвет на самодейните средища като световна мрежа от културни центрове, създател на първата Хлебна къща и координатор на международната дейност на Мрежата Хлебни къщи, консултант по културни политики (към ЮНЕСКО и други международни организации). Избрана е от сп. National Geographic за „Пътешественик с мисия” за 2012 г. Живее в София и със съпруга си ръководят Хлебна Къща София – Фурна „НадЕжко”, от където до четвъртък, 13.04. можете да си поръчате здравословни квасени козунаци. 


Коментари