Книгите, които тази седмица връщаме в библиотеката

Започвам нова рубрика, в която ще ви споделям книгите, които връщаме в библиотеката. Често споделям какво четем, но си мисля, че ще е интересно да навляза в подробности, още повече, че ще разказвам за книгите след като сме ги прочели, а не за представите ни за тях. 

И така, ето ги:

📖 Трак, автор и художник Венелин Вълканов.

Страхотни илюстрации от автора,  големият формат е удобен за държане, за разглеждане и за четене. Историята е приятна, с много закачки в рими и повторения, което е любимо за всички деца. Както повечето книги от осемдесетте години не всичко е написано, трябва да помислиш, да свържеш фактите, да се сетиш. Това за нас е плюс.

📖 Гатанки премятанки и занималки, Асен Босев

Тази книжка взехме специално заради гатанките и те са чудесни. 

📖 Смешни факти за животните, Насекомите, автор и художник Катина Недева

Фактите не са точно смешни, но пък са много интересни. Илюстрациите са страхотни. Книгата е подходяща за начинаещи читатели. Взехме я, за да я чете Момчето и то я завърши за около половин час. Текстът не е много, но е приятен и намирам, че е подходяща за поощрение на прохождащите читатели.

📖 Тайната на нашата пералня, автор и художник Елина Кръстева

Забавна книжка, която в също взехме с идеята Момчето да чете само. Предизвика доста смях, а илюстрациите ни доставиха истинско удоволствие.

Коментари