Как да си направите елха закрепена за стената

Откакто имаме две котки (май не съм ви го казвала) ситуацията в къщи е малко като на война. Затова решихме, че единственият начин да имаме функционираща елха е да я направим плоска и да я закрепим на стената, което всъщност спестява доста място.

От голям кашон изрязахме триъгълник с основа 75 см и височина 100 см., който боядисахме бял като стената с обикновена темперна боя.

Купихме 3 гирлянди-клони с дължина 270 см., но специално търсихме такива, които са на тел, за да може да се извиват.


И се започна извиването. Първо по края, а после и във вътрешността.

Гирляндите захващахме със свински опашки. Първоначално мислехме, че топлото лепило ще свърши работа, но бързо разбрахме, че клоните са твърде тежки и лесно ще започнат да се отлепят.

След като аранжирахме клоните подсилихме с тънки летви откъм гърба и пуснахме вертикалната по-дълга, за да има елхата ствол.

Летвите също закрепихме със свински опашки, което беше значително по-трудно, защото трябваше да ги провираме през клони и иглички. Направихме повече дупки от необходимото, в случай, че попаднем на неподходящо място, където има дебел клон.

Закачихме елхата на страната с пирон и се погрижихме да подредим добре клонките, за да „бухнат“, да ги насочим и извием накъдето искаме и украсихме! 

Вече седмица елхата е непокътната, и макар че се устройват набези от страна на котаците, засега имаме само една свалена играчка. 

Коментари