Как да направим язовец от картонена ролка

Първата среща на Момчето с язовец беше в книгата „Как Финдус се загуби когато беше малък“. И Момчето беше малко тогава и много плака от страх пред язовеца. Трябваше да минат няколко месеца преди да посегнем отново към книгата и с времето тя да стане една от любимите му.

По-късно четохме изключителната с илюстрациите и фактите си „Как язовецът си строи жилище“ (горещо препоръчвам всички от поредицата), а съвсем скоро най-сетне видяхме язовец на живо, макар той самият да не беше жив.

Да, почти не пропускаме убити на пътя животни. Спираме, излизаме от колата, преместваме с ръкавици животното на безопасно място в страни от пътя и разглеждаме. Такова преживяване е образователно не само откъм опознаване на животните, но и заради спокойното приемане на смъртта като част от живота. 

Разбира се трудно е да приемеш спокойно вида на умряла женска катерица, която очевидно още кърми малките си, както ни се е случвало, но тогава изживяваме мъката, имаме повод да обсъдим евентуални начини за предотвратяване на подобни катастрофи, обмисляме варианти за оценяване или спасяване на малките...

Когато открихме язовеца не разбрахме дали е мъжки или женски, но намерихме начин да го пресътворим.

Първо Момчето го нарисува в албума за наблюдение на прородата

а след това направихме язовец от картонена ролка като адаптирахме една идея на @artseaters.

Необходими материали:

  • 2 картонени ролки
  • Молив, ножица, лепило, тиксо и цветни флумастери

Очертайте предните и задните крака на ролката както е показано на снимката. Изрежете по очертанията, прегънете леко, за да може язовецът да се държи на краката си и ги оцветете в черно.

Изрежете 1/3 част от втората ролка и оформете главата. Оцветете две черни ивици и нос.


От останалата част от втората ролка изрежете кръгове за очи и уши, както и опашка.

Залепете всичко върху тялото с лепило, а долната страна на главата прикрепете към вътрешността на ролката с парче тиксо. 

Готово!

Последвайте ни:

Facebook страница

Facebook група

Instagram

Telegram

Viber






Коментари