Първата „камъче за теб“ работилница

Първата ни #камъчезатеб работилница пожъна огромен успех. Проведохме я на плажа, от където всяко дете може да си избере сред безброй камъчета и да започне да рисува. Макар, че маркерите Uni Posca бяха само по един от цвят, децата се изчакваха търпеливо и всеки успя да осъществи поне по 10 от своите идеи.



Изводите:

  • Децата са художници на каквато и да е възраст.
  • Всеки иска да нарисува камъче, дори и да твърди, че мрази да рисува. Просто настроението е толкова заразно, че няма как да се устои.
  • Не си мислете, че само момичетата обичат да рисуват. Момчетата, дори и най-големите побойници го правят с огромно удоволствие. И то, в продължение на часове.
  • Радостта да даряваш усмивки е могъща. С такова желание децата рисуваха още и още, за да имат камъчета за криене!
  • Методите на скриване еволюират с времето. Ако откриете в плажната си чанта камъче с нашия хаштаг, да знаете, че е мислено много дълго как незабелязано да го получите.
  • Нормално е децата да харесат някои камъчета, които са нарисували (те или аз). Независимо от възрастта могат да задържат всичко, което им харесва. Защото радостта е целта на това занимание, радостта. А за да имаш сили да радваш другите е важно да си радостен и ти.


Камъче за теб е изключително вдъхновяващ проект, с който съм щастлива, че се захванахме. Радостта и усмивките по лицата на творците ме зареждат за месеци напред. Благодаря на всички участници! Ако искате да се включите и вие, научете всички подробности в нашата фейсбук група Камъче за теб.



Коментари