Минералите на Земята и удоволствието от ученето

Ако ни следвате отдавна, вече знаете, че нашето момче много обича не само гората, птиците и насекомите, но и природата като цяло. Интересът му към камъните, кристалите и минералите е голям и имаме късмет, че живеем близо до място, където може сам да търси съвсем истински фосили.  

Вероятно можете да си представите с каква радост открихме изданието „Минералите на Земята“, с което всяка седмица не само научаваме подробности за свойствата и характеристиката на определен минерал, но и получаваме малък екземпляр от него. Той пристига с квадратно парче дунапрен, което по случайност се събира съвсем точно в дървените кутии, които ползваме за домашния си музей (за който ще ви разказвам друг път). 

В тъничкото списание е събрана най-съществената информация за вида минерал на седмицата, с добавени интересни факти за Земята, в някои броеве има идеи за експерименти, а на последните две страници винаги има тест за прочетеното.

Намирам, че такъв подход към ученето е много ефективен и ползотворен за децата, поне за моето, което и седмици по-късно показва, че е запомнило детайли, които аз самата дори не съм забелязала, докато съм чела.

Единствената ми забележка е към трудния за четене, тънък и адаптиран от латиница шрифт, в който вместо „т” е изписано „m”, „и“ е „u”, „к“ е „k”. Такъв тип шрифтове са ненужно натоварващи за младите читатели, които все още се учат на истинска кирилица по учебниците.

Тази публикация не е спонсорирана.

Коментари