Васил Левски – нестандартна триизмерна апликация

Цялата седмица ще посветим на Васил Левски. Ще четем, ще рисуваме, ще поднесем цветя на паметника му, ще се разходим по ул. Васил Левски (сигурна съм, че и във вашия град има такава, познавате ли я добре?), но днес ще ви покажем тази триизмерна апликация с фигурата на великия революционер.

Васил Левски за деца, творчество, направи си сам, проект, апликация

Оцветяването, изрязването и залепването са любими за децата, но съм сигурна, че ще им бъде още по-приятно докато те творят да им прочетете или разкажете нещо за Апостола на свободата.

Необходими материали:

Принтирайте шаблона с фигурата на Васил Левски. Оцветете и изрежете. 

Залепете тялото, като внимавате да подравните отгоре. Краката трябва да излизат от ролката. Онази част, която излиза прегънете напред, за да изглежда, че е стъпил на земята.

За да монтирате горната част на тялото трябва да направите два разреза при подмишниците с дължина около 3 мм. Бихте могли и да подсилите, като залепите на по-твърда хартия. 

Закрепете в предната част на ролката, така че тялото да продължава естествено. 

Готово! 


Още патриотични проекти с картонени ролки вижте тук.

Оригиналното изображение на Васил Левски, което преработих за целите на този проект, открих в една Фейсбук група, но ако знаете кой е неговия автор, моля споделете, за да мога да се свържа с него и да го цитирам правилно.

Когато изтегляте ресурси от този блог, вие се съгласявате да спазвате лиценза и условията, при които те са споделени, а именно: Имате право да изтегляте, да правите копия на ресурса и да ги споделяте в интернет при условие, че винаги оставяте линк към оригиналната статия в блога ЗаБавно детство. Когато използвате принтирани копия на ресурсите, трябва да оставите видими името и линковете към ЗаБавно детство. Нямате право да използвате материалите с търговски цели. Нямате право да ги променяте и дообработвате.


Коментари