Как да направим леден венец

Да направите леден венец с децата е забавно зимно занимание, което можете да адаптирате безкрайно, в зависимост от това какви материали имате под ръка.

Красотата на този венец изпъква най-силно на снежен фон, когато и би бил най-издръжлив, но... с малки деца вече би трябвало да сте добили достатъчно опит във временните изкуства и да знаете, че процесът е по-важен от резултата. Макар че тук резултатът е повече от впечатляващ и колкото и време да издържи, ще бъде прекрасен.

Ако имате възможност да окачите венеца на дърво, което е често посещавано от птици, то не се колебайте и сложете семена, за да ги нахраните.

Необходими материали за нашия горски леден венец:

  • Форма за кекс с дупка.
  • Преварена и охладена вода.
  • Природни материали по избор – ние сложихме всичко, което намерихме нас последната си разходка – шипки, глог, шишарки, борови клонки, семена.
  • Панделка за окачването.

Преварете и охладете вода. Казват, че така си осигурявате по-бистър лед.

Сипете 1-2 пръста на дъното на формата за кекс и наредете няколко шипки и глог за цветови акцент. Добавете шишарки и приберете във фризера. 

Няколко часа по-късно, когато водата се е заледила, добавете боровите клонки и останалите шипки и семена.

Долейте вода, но внимавайте да запазите венеца прилично тънък, за да не стане твърде тежък. 

Върнете във фризера.

На следващия ден потопете формата за кратко в топла вода, за да осигурите елегантно излизане на готовия венец. Завържете го с красива панделка на най-близкото дърво или на балкона и се наслаждавайте на красотата! 






Коментари