Ангелче от кутия за яйца

Да, повечето ни проекти са с материали, които обикновено изхвърляте, а ние запазваме. Дори и ангелските. Няма да показвам къде складираме всички ролки от тоалетна хартия, кашони, хартиени чинии и кутии от яйца, за да не се уплашите. Но пък вижте какви красиви неща стават от тях!

Тази година имаме два вида ангели от хартиена чиния 👉 едни, които се клатушкат и тези за стена или просто за облягане. Направихме от ролки от тоалетна хартия, от крафт клечки и отпечатъци от ръка и свещник от хартия.

Но това, разбира се, не ни стигна, веднага щом видяхме този ангел от with_love_for_the_children веднага разбрахме, че трябва да направим и него. Защото... по кое друго време на годината човек може да прави ангелчета до безкрай?!

Ето го нашето.

А ето как го направихме.

Необходими материали:

  • Кутия за яйца
  • Бял лист
  • Дървено мънисто
  • Чистачка за лули
  • Бяла темперна боя, лепило, ножица.

След като изрязахме един конус от кутията за яйца, решихме, че ще е по-ангелски, ако го боядисаме в бяло. Докато съхнеше изрязахме две ленти с ширина 10 см от късата страна на листа и ги нагънахме на хармоника. 

После измерихме и прегърнахме готовите хармонички така, че горната част да е по-къса и ги залепихме една за друга.





Направихме ореол от чистачката за лули, извихме я и я промушихме през мънистото. 

В конуса има удобна дупка, сякаш правена точно за такива чистачки, затова, веднага след като залепихме хармоничните ангелски крила, монтирахме и главата посредством вкарване на чистачката за лула в гореспоменатата удобна дупка.

И... ето го, готово е нашето ангелче – малко и гиздаво. Харесваме си го и благодарим на with_love_for_the_children за идеята.

Коментари