Реплантика – играта, която създава истински гори

Настолна игра Replantica

За първи път играя благотворителна настолна игра. Българска. А съм играла много. С купуването ѝ се засаждат десет дървета в българска гора. Игра, която дава, а не взима от нашата родна, българска природа. Не ми се беше случвало! 

Българска благотворителна игра Реплантика

Ако ни следвате отдавна, знаете колко обичаме гората. Знаете, че почти всичките ни дни минават там. Знаете, че я чистим редовно. Знаете, че седмицата на гората е празник за нас. И знаете, че щом попитам момчето кога се чувства най-щастливо, неизменно отговорът е „Когато съм в гората!“

Реплантика игра за гората

Но не знаете, че от седмица всеки ден заспиваме и се събуждаме с един въпрос: „Кога ще играем Реплантика?“ Разбира се, този въпрос има вариации като: „Дойде ли време да играем Реплантика?“, „Може ли да играя Реплантика с... (татко, баба, дядо)?“, „Може ли само още една игра?"

Садим дървета с Replantica

Тайната е в простите правила, в хладното усещане на гладките стъклени капки, в текстилната основа, в нестандартната кутия, знам ли... май цялата игра е тайната. 

Разсадник за фиданки игра Реплантика

Тук просто садиш фиданки, поливаш, фиданките се превръщат в дървета и така възстановяваш хабитата на животните, за да могат да се завърнат. 

И нищо от това не е интерактивно. няма звук, нито анимация, нито специални ефекти. Нещата се случват на едно цветно текстилно килимче с помощта на тези простички кръгли стъклени пулчета, които дори не приличат на дървета или животни.

Но смисълът е в простите неща и те са вечните. Защото носят мъдростта на вековете. А децата, с чистите си души, имат силата да усещат важното в живота. И така бързо една зелена капка се превръща в дърво, че просто се чудя... Как я измислихте тази игра? 

Благодаря ви, Replantica, за искрата в очите на детето ми, за рециклираните материали, за липсата на пластмаса, за доброто, което правите за българските гори. Иска ми се повече деца да заживеят този горски живот. Да могат чрез грижа да покажат обичта си – първо в играта, после и в гората! 

Ако вече нямате търпение да играете тази уникална българска игра, можете да я закупите от книжарници Orange, Биомаг и smartbaby.bg. Но само ако поръчате директно на страницата на Replantica и споменете в лично съобщение, че идвате от ЗаБавно детство ще получите 15% отстъпка. 

И, моля ви, не забравяйте да споделите преживяването с нас – разкажете как се хареса играта на децата ви? А на вас?  

Коментари