Игра с буквите

Играем с буквите. По същия начин играехме и когато беше по-малък, но използвахме печатни букви. Сега подготвям момчето за ръкописните. А тези, които си купихме от Неща с душа са идеални не само за проследяване, а и за всякакви игри.

И ако преди години предлагах само онези букви, които съответстваха на предметите в играта, сега на шестгодишния младеж му дадох възможност да избира от цялата ръкописна азбука.

Лесно предизвикателство, каза, и започна. Изненада ме, когато вместо Ц (за цвете) избра М (за маргаритка) и за кой ли път ми показа, че се отнася сериозно към всичко, което прави.

Целта на тази игра не беше да се учат буквите, разбира се, защото детето вече ги знае, а да започне да свиква с ръкописното им изписване. И, макар че бихте могли да играете тази игра и в къщи, пробвайте навън, толкова по-хубаво е!

Как се играе ли? Просто подреждате няколко предмета пред детето и ги молив да изберете и да постави под всеки един буквата, с която започва. Ако е по-малко, помогнете му като назовете първия предмет и наблегнете на началния звук. По-големите сами ще се справят.

Коментари