Три прости плажни игри, които ще занимават детето по-дълго, отколкото очаквате

Всички знаем как е с деца на море. Затова днес ви предлагаме три прости плажни игри, които ще занимават децата ви по-дълго, отколкото очаквате.

Вместо да носите на плажа цял чувал с пластмасови играчки, помислете за онова, което е вече там и можете да използвате за игра.

Предимството на играта с предмети от природата е, че те дават възможност на въображението да заработи. Това са, така наречените, „свободни части“, които можете да третирате и като играчки с отворен край.

Обикновено на плажа можете да намерите миди, изхвърлени от морето клони, обли камъчета. 

Днес ви предлагаме занимания точно с тях.


1. Кули от камъчета.

Доста занимателно и приятно, развива концентрацията, добавя знания за баланс. Може да играят и повече деца, като се съревновават кой ще построи по-висока кула.

Тази игра по естествен начин преминава в строеж с камъчета на каквото се сетите. Това, което виждате, например, е замък.


2. Вълшебни пръчки, пушки и камъчета в зависимост от настроението и желанието.

С останали бои от гипсова фигурка за оцветяване можете да украсите както намерени гладки пръчки, така и камъни и те да получат нови роли в игрите.




3. Динозавърски свят.

Ако детето ви има любими фигурки, направете им обиталище. Нашите гумени динозаври трета година ни съпътстват на плаж, но за първи път получиха павиран път от леговище до леговище. 

Кофичката успешно може да играе ролята на воден басейн за хищно праисторически акули.

Тук, макар да използваме играчки, те не са центъра на заниманието, а причината за едночасов строеж

Най-лесните решения обикновено се показват най-успешни. Опитайте и споделете. 


Коментари