Как да науча детето на ляво и дясно с игра

Научаването на посоките може да стане неусетно с тази изключително забавна игра. Откакто я направих, синът ми иска да я играе всеки ден. С особено голямо нетърпение очаква моментите, когато трябва да плесне с ръце, имитирайки тракането на щъркела, докато се опитва да хване жабката.

Как да науча детето на ляво и дясно

Как се играе?

Условието на играта е лесно и е описано във втория лист на този безплатен образователен ресурс, който можете да изтеглите от тук.

Лесна игра за научаване на посоките

Оцветете игралното поле по желание. Изберете жабката, която ви допада повече, оцветете я и я изрежете, след което я залепете върху пластмасова капачка.

В началото на играта сложете жабката най-отдолу, под средната водна лилия. От тази позиция напътствайте детето, като му казвате НАРЕД, НАЗАД, НАЛЯВО или НАДЯСНО. Отначало ги правете по-бавно, оставяйте време на детето да помисли, когато видите напредък ускорете темпото.

За да е по-забавно, понякога насочвайте жабката извън полето с водни лилии, където се разхождат щъркелите. Щом жабката излезе, детето трябва да плесне с ръце. Изгледайте видеото, за повече подробности. 

След няколко дни забава детето ще добие увереност като в ляво, така и в дясно. ☺️



Успех! И не се колебайте да ни зададете въпроси, ако има нещо неясно.

Когато изтегляте ресурси от този блог, вие се съгласявате да спазвате лиценза и условията, при които те са споделени, а именно: Имате право да изтегляте, да правите копия на ресурса и да ги споделяте в интернет при условие, че винаги оставяте активен линк към оригиналната статия в блога ЗаБавно детство. Когато използвате принтирани копия на ресурсите, трябва да оставите видими името и линковете към ЗаБавно детство. Нямате право да използвате материалите с търговски цели. Нямате право да ги променяте и дообработвате.

Коментари