Идея за съхранение на фигурки с материали за рециклиране

Последвайте ни във Фейсбук и Инстаграм, за да видите най-новите ни бавни и забавни занимания и да разберете как прекарваме дните си сред природата.

Много обичаме да създаваме удобни и полезни вещи от използвани кашони и топло лепило. Самият процес на измисляне и създаване ги прави любими както на малки, така и на големи. 

Правили сме лабиринти, букви, судоку, земното кълбо, замъци, обсерватории, планини...

съхранение на фигурки с материали за рециклиране

А днес правим дом за животните. Вече втора година точно те са любимите играчки за нашето момче. Участват във всякакви приключения, пътешествия и битки. Всички са свързани с прочетена книга и обикновено ги купуваме докато я четем.

Можете да забележите гепардката Пипа („Петнистият сфинкс“ на Джой Адамсън), лъвицата Елза (от едноименната книга на Джой Адамсън), ако се вгледате, ще видите, че тюленката Софи („Циркът на доктор Дулитъл“ на Хю Лофтинг) си има нарисуван воден басейн, Ласи (от Ерик Найт), Черният красавец и сър Оливър („Черният красавец“ от Ана Сюел), Белият разбойник („Фюри“ от Албърт Милър), Бамби (от Феликс Залтен) и още...

Открили сме, че този начин на материализиране на историите, което четем добавя много емоция към играта и, може би, заради това с тези животни се играе безкрайно.

Но, за да са лесни за взимане и красиви, когато не се играе с тях, решихме да ги подредим. 

Рафтове за съхранение на играчки от кашон

Освен тях, по рафтовете се събират и вечните им противници в битките – патетата.  

Използвахме дъното на една картонена щайгичка, от онези,  в които идват консервите, защото са изключително стабилни. От друга изразяахме рафтовете и ги залепихме с топло лепило. И това беше. Работа за 15 мин , а се ползва вече година. 


Коментари