Как да апликираме камък с хербаризирани цветя

Ако и вие, като нас, имате голяма колекция заоблени речни или морски камъчета и търсите начини да ги използвате, може да харесате нашето предложението за бърз творчески проект, който е оригинален и не съвсем популярен, но за сметка на това много красив!

Нашето дете, макар и момче, обича цветята и при всяка разходка бере, мирише и подарява най-различни. Използвахме един такъв букет за днешния проект.

Хербаризирайте цветята като отстраните дръжките на цветята и внимателно ги разтворите и притиснете между страниците на дебела книга, която натиснете с още няколко книги за тежест. Ако между страниците сложите хартия за печене, ще ви бъде още по-лесно, защото ще избегнете залепване на цветята по страниците.

След няколко дни, когато цветята са готови, изберете подходящи камъчета. 

Разтворете малко лепило С-200 с вода и пригответе четка за рисуване, с която ще нанасяте лепилото.

Сухи цветя креативен проект

Първо, на сух камък подредете цветята както ви харесва най-много.

Отстранете ги и нанесете тънък слой лепило върху камъка.

Внимателно поставете цветята едно по едно. Малките ще се навлажнят и прилепят много бързо, няма да можете да ги наместите допълнително. 


След като първия слой лепило изсъхне нанесете втори, върху цветята и повърхността на камъка. В един стандартен топъл ден с температура над 25°С лепилото ще изсъхне за по-малко от 30 минути.

След още толкова и вторият слой ще е сух и ще можете да видите природната картина, която сте апликирали с детето си.

На следващия ден бихте могли да лакирате камъчето със спрей лак за външно ползване, за да го запазите за по-дълго.

Още идеи за занимания с камъчета можете да откриете тук.

Ако тази идея ви е харесала, моля споделете я, оставете коментар и последвайте страницата ЗаБавно детство във Фейсбук, но най-вече – изпълнете предложения проект заедно с детето си. За него няма нищо по-ценно от това да прекарате време заедно!



Коментари