Забавен пъзел с камъчета

Забелязали ли сте колко голямо внимание обръщат децата на камъчетата в града, в гората и въобще навън? След всяка разходка ние се прибираме с поне един камък, който е толкова необикновен, че е невъзможно да бъде оставен неоценен навън.

Забавен пъзел с камъчета

Ако имате домашна колекция от камъни като нас, ето едно занимание, с помощта на което детето ви ще може да упражни фината си моторика, ще сравнява различните форми и големини, ще използва думи за да ги опише и ще има възможност да погледне на природата от съвсем различен ъгъл.

Необходими материали:

  • Камъчета (или всеки друг предмет от природата, който можете да очертаете – листа, пръчки, миди...)
  • Хартия (ние използваме ролка хартия от ИКЕА
  • Флумастер

Изберете камъни с интересна форма, различна големина, също такива, които са почти еднакви (за затруднение), но все пак имат характерни отличителни белези. Съберете ги в красив поднос или купа и го сложете на листа.

Лесна игра с камъни

Очертайте всички камъни и преди да ги върнете в подноса ги снимайте. Може би, ако детето ви ще има нужда да се убеди, че работи правилно по време на играта.

Обяснете на детето какво очаквате от него. Покажете му как да започне. Вземете един камък и го опишете, използвайте думи като голям, малък, кръгъл, овален, заоблен, дълъг, тънък... 

 


И нека подреждането на каменния пъзел да започне! 

Забавен пъзел с камъчета Забавно детство

Когато публикувате снимки в социалните мрежи на завършените идеи открити тук, добавяйте хаштага #ЗаБавноДетство, за да можете да се свържете със сходно мислещи заБавни семейства, да следите техните творчески проекти и да се вдъхновявате или да откривате нови приятели.


Коментари